Att tänka på när du köper cykel

Att köpa en ny cykel är ett viktigt val, både för att det är en relativt dyr investering, och för att du sannolikt kommer att ha cykeln i många år framöver, och därför måste trivas med den. För att göra rätt val finns det flera saker man måste ha i åtanke.bike-1124721_960_720

Det första man bör fråga sig själv är på vilket sätt man kommer att använda cykeln – vilka behov har man? Detta kommer till stor del att styra vilken cykelmodell man väljer. Om man framförallt använder cykeln i stan, kanske för att cykla till affären, jobbet eller träningen, kan till exempel en stadscykel med bred sadel och högt styre vara det rätta valet, eftersom det ger mest komfort. Planerar man däremot att göra längre resor, till exempel cykelsemestrar, behöver man en cykel anpassad för det ändamålet, till exempel en trekking. Ska man använda cykeln som motionsform eller träningsform är kanske en racer det bästa alternativet. Det är alltid en bra idé att gå till en specialiserad cykelbutik för att göra sitt val, där man kan få hjälp inte bara med cykelmodellen, utan också med att få rätt höjd på ramen och rätt sittställning. En annan fördel med att köpa cykeln i liknande butiker är att du kan vara relativt säker på cykelns kvalitet. Om det som avskräcker dig från att köpa din cykel i en specialbutik är priserna, kan ett annat alternativ vara att köpa en begagnad cykel. Du kan lätt hitta ett stort utbud av cyklar att välja på genom att söka på Allaannonser.nu, där du letar på de flesta annonssidor online med en enda sökning.

Oavsett om du köper din cykel i butik eller begagnat bör du alltid begära att få provcykla innan du slår till. Precis som när man köper en bil finns det många saker man upptäcker först när man provkör den, och att inte sätta sig på cykeln och trampa några varv runt kvarteret är med andra ord som att köpa grisen i säcken. Fördelen med att handla i butik är att du ofta kan be om öppet köp eller bytesrätt, om du trots allt skulle känna att du gjorde fel val senare.

ambition-pro