Cykling som yrke

Cykling är inte bara något som är väldigt bra för kroppen och själen. Det är även en stor industri som erbjuder många jobb där du kan ha cykling som yrke på ett eller annat sätt. Det mesta självklara yrket är kanske professionell cyklist, där man får betalt för att cykla i stora tävlingar. På andra sidan av detta finner vi de yrken som jobbar med att tillverka, laga och sälja cyklar, vilka betyder fler jobbmöjligheter för någon som vill jobba med cykling. När du cyklar till jobbet eller skolan nästa gång kan du tänka på att cyklingen kan bli ditt yrke. Kom dock ihåg att inte börja trampa snabbt som ett Tour de France-proffs, de högre växlarna är bättre för motionären och hobbycyklisten.

cykling Germany

Professionell cyklist

Att cykla på en professionell nivå kräver väldigt mycket av dig som cyklist. Det kräver att du tränar ofta och regelbundet och att du har ett tydligt mål för vad du vill nå. När det kommer till att jobba som professionell cyklist finns det många vägar att gå och många sätt att tjäna pengar på. Först och främst finns det många olika sätt man kan cykla på, den största är kanske landsvägscykling och även den gren som man har störst chans att överleva ekonomiskt på. Det finns även möjligheter att tävla i MTB som är en del av cyklingen som växer allt mera. Oavsett vilken typ av cykling man vill satsa på, är det en fördel att vara med i en cykelförening. Sättet man tjänar pengar på som professionell cyklist är oftast delat i två, både genom sponsringspengar och genom prispengar. I början av din karriär kommer inte sponsring att vara ett alternativ då dessa baseras på hur bra du presterat i tävlingar.

Tillverkning och försäljning av cyklar

Om cykling är något du vill hålla på en hobbynivå, och inte känner ett sug efter att tävla professionellt, finns det andra vägar att jobba med cykling. Beroende på var i livet du befinner dig, och vilken del av cyklingen du tycker är roligast, finns det olika vägar att gå. Du kan antingen satsa på en karriär som cykeltillverkare. Detta kräver att du utbildar dig för att kunna jobba inom industrin med tillverkningen av cyklar. Vill du istället hjälpa andra människor att hitta en cykel som passar dem kan du få chansen att göra det genom att arbeta i en cykelbutik. Här handlar det mycket om att kunna generella saker om cyklar och yrket är perfekt för den passionerade hobbycyklisten. Oavsett vilken väg du väljer att jobba med cyklar är detta en industri som är på kraftig uppgång. Cykling står som det tydligaste alternativet för transportering i en miljömedveten värld. I Storbritannien kommer man till exempel att satsa stora summor på att bygga upp cyklingen. Det kommer säkerligen att få effekter även på den svenska cyklingen.

ambition-pro