Lär dig allt om cykling

Cykling i Sverige

Att cykeln, som alternativt färdmedel till bilen för dagliga resor, har många fördelar är ett faktum allt fler svenskar inser. Cykling är en god investering för den personliga hälsan såväl som för ekonomin. Dessutom åtnjuter en cyklist mängder av positiva hälsoeffekter som sträcker sig från ökad kondition och förbränning till stimulering av andningen, musklerna och balansen. Att cykla är det val av transportmedel med störst hänsyn för miljön och stadsbilden då vägtrafiken idag är den största källan till koldioxidutsläpp, buller och trängsel. Cykelturismen ökar snabbt och bjuder på många minnesvärda upplevelser över hela Europa. För de svenskar som är intresserade av att sätta sig in i hobbyn är förutsättningarna nu bättre än någonsin. Upplev cykling i Sverige på den nyligen invigda havsnära cykelleden Kattegattleden.

cykel

Cykling – En intensiv sport att utöva och följa

För den sportintresserade som söker att få ut personliga utmaningar ur sin cykling, snarare än ett sommarnöje, finns det en hel värld av möjligheter till eget engagemang inom cykelsport på nybörjarnivå. Cykling är även en spännande åskådarsport som du kan följa under en mängd prestigefyllda riks- och världsomfattande evenemang. Att komma igång med cykelsport är lika enkelt som det är att cykla till jobbet då sporten till stor del handlar om att tävla mot sig själv och att ständigt jobba mot att slå sina egna rekord. För att sätta sig in i sporten kan man enkelt följa alla internationella och svenska tävlingar såväl som de senaste resultaten och nyheterna från elittävlingar på landsväg och cykelcross på flera olika tv kanaler. Sverige har gott anseende inom sporten med ett flertal svenska cyklister tävlandes i utländska lag.Med paketet Mer Sport vilket inkluderar C More Sport HD kan intresserade följa alla svenska stjärnskott i HD-kvalité – inte bara inom cykling utan även inom andra populära sporter.

Ett rogivande fritidsnöje med goda framtidsutsikter

Om du vill lära dig mer om cykling bör du engagera dig i hobbyn tillsammans med andra cyklister, då är du i gott sällskap och har en mängd av redskap till ditt förfogande. Sedan 2007 har Cykelfrämjandet jobbat med politisk påverkan på den kommunala nivån inom cykelfrågor samt med en rad initiativ för de intresserade av cykling i stort. Exempelvis erbjuds cykelutbildningar för vuxna och barn. Cykling tillsammans är både lärorikt och roligt och anordnas varje år av främjandet, även ett 250 mil långt spår från Ystad till Haparanda tillhandahålls av organisationen. Spåret är komplett med en rad spännande möjligheter till logi som erbjuds genom det unika konceptet Bed & Bike – ett samarbete med utvalda hotell, vandrarhem och övriga semesterboenden. Innan du beger dig ut för att cykla är det viktigt att vara väl medveten om lagar och regler gällande cyklister i trafiken. Annan information om lämplig klädsel, trafiklösningar, säker cykling samt nyttiga mekartips finns tillgängliga på den väl utformade webbsidan för organisationen som arbetar för en bättre cykelmiljö i Sverige.

ambition-pro